Ελλαδα

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: Γιατί τόσο μίσος για το παιδί μου;

«Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου
Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου © EUROKINNISSI

Ζακ Κωστόπουλος: «Γιατί τόσο μίσος για το παιδί μου;» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του - Η κατάθεση του αδελφού του.

«Γιατί τόσο μίσος για το παιδί μου;» αναρωτήθηκε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη Κωστοπούλου από το βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που κατέθεσε για τη δίκη στην υπόθεση θανάτου του γιου της. Παράλληλα σημείωσε πως «τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου, ούτε η περιουσία μας».

Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους, τόνισε: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να τον συλλάβουν. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε ένα υγρό τάφο, και να μαθαίναμε και εμείς γιατί μπήκε σε αυτό το μαγαζί. Σας παρακαλώ κάνετέ το για την οικογένειά σας» και ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να απονείμουν Δικαιοσύνη για τον χαμό του παιδιού της. 

«Έφτασε η μέρα που κυνηγημένος φτάνει στο καταραμένο μαγαζί και δέχεται μίσος του τέρατος και δεν ξέρουμε γιατί ήρθε αυτό το μίσος; Τι κρύβεται πίσω; Θα του έπαιρνε τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά του; Αφού δεν έγινε αυτό. Θέλω να τους ρωτήσετε, γιατί; Οι δικαιολογίες δεν στέκουν. Έχουν πει ψέματα για να στηρίξουν αυτές τις απάνθρωπες και βίαιες πράξεις τους και δεν έχω λόγια να περιγράψω τις πράξεις τους. Η Αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Η εικόνα είναι εκεί. Την έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι. Και τώρα είναι στα δικά σας χέρια και παρακαλώ μην αφήσετε την κοινωνία να γίνει έτσι που ένας να σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και να λέει οποιαδήποτε δικαιολογία».

Η μάρτυρας έκανε λόγο για «ένα έξυπνο παιδί, ήσυχο και πράο» που «αγαπούσε τους συμμαθητές του. Μεγαλώνοντας είχε ασταθή εφηβεία που έψαχνε την ταυτότητα του. Δεν είχα ακούσει κακό λόγο, άκουγε τους ανθρώπους, ήταν ευαίσθητος. Προσπαθούσε να βελτιώσει τον εαυτό του, σπούδαζε και παράλληλα δούλευε. Ο Ζαχαρίας ήταν πολύ αγαπητός. Δεν ήταν ένας άνθρωπος που θα χρησιμοποιούσε βία για να ληστέψει».

«Ήταν ένα παιδί τρομοκρατημένο, φοβισμένο. Δεν είπαν ποτέ γιατί», είπε.

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Άρχισε η δίκη - Τα σπαρακτικά λόγια της οικογένειας ΕΡΤ 20/10/2021

Αδελφός Ζακ Κωστόπουλου: Για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα

Για τον αδελφό του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκο το «έγκλημα είναι ρατσιστικό». Συναισθηματικά φορτισμένος ο νεαρός άνδρας ανέφερε: «Δεν γνωρίζω αν εκείνη την ημέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε άι λάινερ. Του άρεσε να είναι πολύχρωμος και όμορφος. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει».

Ο μάρτυρας μίλησε για τις ημέρες που ακολούθησαν του θανάτου του αδελφού του και τις προσπάθειες τους να βρουν την αλήθεια. «Χρειάστηκε να γίνω εγώ ερευνητής ή οι φίλοι μας και να πηγαίνουμε σε μαγαζιά να ζητάμε το βιντεοληπτικό υλικό. Υπήρχε ολιγωρία. Σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήθελαν να βρεθεί υλικό. Προσπαθούσα να βρω τα περισσότερα στοιχεία είναι ξεκάθαρο ότι θέλησαν να τον δολοφονήσουν», κατέθεσε. Αναφορικά με τους κατηγορούμενους, υποστήριξε ότι:

«Ο ένας κλώτσησε έναν άνθρωπο και βγήκε στις κάμερες και μιλούσε. Στο λογαριασμό του μεσίτη στο Twitter φαίνεται η ρατσιστική του τάση. Χλεύαζε τον αδελφό μου», με την υπεράσπιση του τελευταίου να διευκρινίζει ότι ο λογαριασμός αναφέρεται «σε έναν snake κάτι που τον λοιδορούσε».

  • Πρόεδρος: ως αδελφός ξέρετε αν υπήρχε παραβατικό παρελθόν στο πλαίσιο αυτοφώρου;
  • Μάρτυρας: Ποτέ. Δεν το έκανε και δε νομίζω ότι θα το έκανε ποτέ
  • Πρόεδρος: Πως εξηγείτε ότι μπήκε στο μαγαζί;
  • Μάρτυρας: Φοβισμένος ήταν. Του είχαν σπάσει το αυτοκίνητο. Έχει δεχθεί επίθεση στην Πατησίων από φασιστές ένα χρόνο πριν. Πιο κοντινό περιστατικό δεν γνωρίζω. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν και πάντα είχε το νου του μην συμβεί κάτι. Κάποιος ή κάτι τον τρόμαξε και προσπάθησε να κρυφτεί κάπου αλλά βρήκε το λάθος σημείο…
  • Πολ. Αγωγή: στο περιστατικό όπως το είδατε μέσα από το μόνο βίντεο, πως θα το ερμηνεύατε;
  • Μάρτυρας: Είδα λίγα αποσπάσματα. Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι συμβαίνει. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα άτομα αυτά.

Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ