Ελλαδα

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Συγκλονίζει ο πατέρας του στην κατάθεσή του

«Το είχαν κάτω το παιδί με αίματα και το κλωτσοπατούσαν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με τον πατέρα του να συγκλονίζει στην κατάθεσή του
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με τον πατέρα του να συγκλονίζει στην κατάθεσή του © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ο πατέρας του είπε στην κατάθεση ότι το παιδί του ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Στο εδώλιο κάθονται σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 οι πέντε από τους τους έξι κατηγορουμένους.

Απών είναι ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος εκπροσωπείται από τον συνήγορό του. Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμιος, συγκλόνισε, αναφέροντας ότι ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος, που επιθυμούσε να αλλάξει τον κόσμο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί απέκρυψαν στοιχεία.

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι δίπλα δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απόκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων…. Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω.

» Πως είναι δυνατόν. Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα γι' αυτό που συνέβη. Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα» τόνισε στη δίκη γαι τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου - Η κατάθεση του πατέρα και οι διάλογοι στην έδρα

Στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε η ακόλουθη στιχομυθία:

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;
Πατέρας: Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Ζακ Κωστόπουλου, ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος με κοινωνική ζωή, χαρούμενος, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας που στηριζόταν οικονομικά από την οικογένειά του.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ανέφερε ακόμη ότι ο Ζακ είχε δεχτεί επιθέσεις. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ότι "ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε" κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».

Η κατάθεση του πατέρα έρχεται λίγη ώρα μετά τις πρώτες εικόνες από τη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Άρχισε η δίκη - Τα σπαρακτικά λόγια της οικογένειας ΕΡΤ 20/10/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ