Ελλαδα

Απεργία εκπαιδευτικών: 24ωρη κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Αντιδρούν στην αξιολόγηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολική αίθουσα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - 24ωρη απεργία εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021
Σχολική αίθουσα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - 24ωρη απεργία εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 © EUROKINISSI

Απεργία εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, με 24ωρη κινητοποίηση προκειμένου να μην προχωρήσει η αξιολόγηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου προχωρούν οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στην αξιολόγηση που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως κατά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβουν και οι καθηγητές (ΟΛΜΕ). Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία και συγκεκριμένα τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια. Με την κινητοποίηση αυτή τάσσεται και η ΑΔΕΔΥ, η οποία αποφάσισε, ύστερα από σχετικό αίτημα της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την κήρυξη απεργίας αποχής για τους εκπαιδευτικούς από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη το ΔΣ της ΔΟΕ μετά την απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, προσφεύγει στο Εφετείο για την ακύρωσή της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ