Ελλαδα

Αρχιμανδρίτης αρνείται να φορέσει μάσκα σε σχολείο (βίντεο)

«Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας» είπε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αρχιμανδρίτης στο Αμύνταιο που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για τον κορωνοϊό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγιασμός
Ο αρχιμανδρίτης στο Αμύνταιο που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για τον κορωνοϊό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγιασμός © YouTube

Επεισοδιακός ο αγιασμός στο Αμύνταιο στη Φλώρινα, καθώς ο αρχιμανδρίτης αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και τσακώθηκε με τη λυκειάρχη για τον σταυρό.

Επικράτησε ένταση στη Φλώρινα, και συγκεκριμένα στο Γενικό Λύκειο στο Αμύνταιο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Ο αρχιμανδρίτης εξέφρασε τη διαφωνία του στην προτροπή που έγινε στα παιδιά να μην κατεβάσουν τη μάσκα για να φιλήσουν τον σταυρό.

Ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Τοπάλης δεν φορούσε μάσκα και είχε ήδη ασπαστεί τον σταυρό.

Η λυκειάρχης του σχολείου ήταν εκείνη που προέτρεψε τα παιδιά να μην κατεβάσουν τη μάσκα. Ο αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου τελέστηκε από τον αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Αρχιμανδρίτης σε σχολείο στο Αμύνταιο: «Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;» 

Το βίντεο με τον αρχιμανδρίτη στη Φλώρινα συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, το πρωί. «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε το σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάνετε επεισόδιο την ώρα του αγιασμού και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις, επειδή δεν φοράω μάσκα» είπε ο αρχιμανδρίτης.

Και πρόσθεσε: «Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας, φιλώντας τον σταυρό, εσείς τι δίνετε;».

Δείτε τον καβγά για τον σταυρό και τη μάσκα ανάμεσα στον αρχιμανδρίτη και τη λυκειάρχη σε σχολείο στη Φλώρινα κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.

Επεισοδιακός ο αγιασμός στο ΓΕΛ Αμυνταίου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ