Ελλαδα

Τζανάκης για Εκκλησία: Δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στους εμβολιασμούς

Τι είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκκλησία κορωνοϊός
Μέσω YouTube το κατηχητικό στην Κατερίνω © EUROKINISSI

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των εμβολιασμών και στον ρόλο της Εκκλησίας σε αυτόν.

Για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και το ρόλο της Εκκλησίας στην προώθησή του μίλησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Τζανάκης.

Αρχικά, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο στενός κρατικός παράγοντας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι το στράτευμα κινδυνεύει να νοσήσει σε ποσοστό 20 με 30%.

«Η υποχρεωτικότητα είναι εργαλείο δημόσιας υγείας. Ούτε πολιτική αντιπαράθεση σηκώνει, ούτε συνδικαλιστική αντιπαράθεση σηκώνει. Η υλοποίηση ανήκει στην κυβέρνηση», τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του εμβολιασμού των ιερωμένων, αλλά και στον ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της πανδημίας.

«Είναι δυνατόν ένας ιερωμένος, ο οποίος ψάλλει, ο οποίος συγχρωτίζεται με έναν ευάλωτο πληθυσμό στις εκκλησίες, να μην του ζητούμε πράσινο διαβατήριο;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ιερείς που αποτρέπουν ακόμα πιστούς να εμβολιαστούν, απάντησε: «Και δια του παραδείγματός τους αλλά πιστεύω και κατ’ ιδίαν. Πιθανότατα είναι λίγοι, αλλά κάνουν μεγάλη ζημιά» και πρόσθεσε:

«Και φοβάμαι ότι η Εκκλησία δεν παίζει το ρόλο που (θα έπρεπε να) παίζει, για να μην πω ότι ορισμένοι παίζουν από πίσω άλλο ρόλο... Γνωρίζουμε οι γιατροί ότι σε μοναστήρια και σε πάρα πολλούς άλλους χώρους οπού πάνε άνθρωποι και έχουν πνευματικούς κλπ ξέρουμε οι γιατροί, οι πάντες το ρόλο που παίζουν, είναι απλό το πράγμα για να το πω ευθέως».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ