Ελλαδα

Τζανάκης: Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός νέων
Εμβολιασμός νέων © Eurokinissi

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη.

Για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και την τρίτη δόση του εμβολίου μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης τόνισε πως «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα πρέπει να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, αρχίζοντας από τον κρατικό μηχανισμό» και συμπλήρωσε:

«Όσοι και όσες υπηρετούν στον στρατό και την αστυνομία θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, όπως τα καταστήματα και υπηρεσίας υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Ακόμα, όσον αφορά τους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν, σημείωσε πως «είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να του επιτραπεί από την κυβέρνηση».

Τέλος, ως προς την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ