Ελλαδα

Νέα μέτρα σε γυμναστήρια, γήπεδα: Πώς μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι

Πότε ενεργοποιούνται οι αλλαγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άσκηση ενδυνάμωσης και ισορροπίας με TRX σε γυμναστήριο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021
Άσκηση ενδυνάμωσης και ισορροπίας με TRX σε γυμναστήριο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 © Pixabay

Με νέα μέτρα λειτουργούν γυμναστήρια, ανοιχτοί και κλειστοί χώροι άθλησης, φέρνοντας περιορισμούς σε πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι για κορωνοϊό.

Τα γυμναστήρια με κλειστούς χώρους επηρεάζονται από τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα οποία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 ο Βασίλης Κικίλιας. Τα μέτρα αυτά για τον κορωνοϊό ενεργοποιούνται στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ισχύουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Σε αντίθεση με την εστίαση, όπου δεν επιτρέπεται να εισέρχονται καθόλου ανεμβολίαστοι σε κλειστούς χώρους (ούτε με rapid test ή μοριακό PCR), στα γυμναστήρια αθλούμενοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Είσοδος στα γυμναστήρια - Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους - Τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει εντός εξαμήνου, μπορούν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο.

Μαζί τους πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, το οποίο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης νομιμοποιείται να ζητά στην είσοδο και να κάνει ταυτοπροσωπία μέσω της εφαρμογής «Covid Free App». Το ανάλογο πιστοποιητικό γίνεται δεκτό και σε έντυπη μορφή.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους, επιτρέπεται να πάνε στο γυμναστήριο, αρκεί να έχουν κάνει αρνητικό rapid test 48 ωρών. Σημειώνεται ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης να δέχεται, εφόσον το επιθυμεί, μόνο εμβολιασμένους στους χώρους της.

Καρτέλα με τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους σε κλειστά γυμναστήρια
Καρτέλα με τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους σε κλειστά γυμναστήρια © YouTube/Ελληνική Κυβέρνηση

(από 03.40 και μετά...)

Η εξειδίκευση των νέων μέτρων για την πανδημία | 24/08/21 | ΕΡΤ

Κλειστοί και ανοιχτοί χώροι άθλησης - Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε ανεμβολίαστους

Αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργούν οι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι άθλησης (γήπεδα) από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, στις καρτέλες με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που παρουσιάστηκαν στην ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια, ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Οι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι άθλησης θα είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι 6 μήνες πριν.
  • Έλεγχος βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα γίνεται στην είσοδο του αθλητικού χώρου με την εφαρμογή covid free app.

Καρτέλα με τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους σε γήπεδα και χώρους άθλησης, ανοιχτούς και κλειστούς
Καρτέλα με τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους σε γήπεδα και χώρους άθλησης, ανοικτούς και κλειστούς © YouTube/Ελληνική Κυβέρνηση

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ