Ελλαδα

Εστίαση: Ανεμβολίαστοι και κλειστοί χώροι - Τα νέα μέτρα

Όλες οι αλλαγές και πότε ξεκινούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φαγητό σε εστιατόριο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Νέα μέτρα στην εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, με πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι να μην έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους
Φαγητό σε εστιατόριο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Νέα μέτρα στην εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, με πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι να μην έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους © Pixabay

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα στην εστίαση για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, με τις αλλαγές να επηρεάζουν καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Αλλαγές στην εστίαση φέρνουν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Τις ανακοινώσεις έκανε ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας, σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου 2021. Τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην εστίαση επηρεάζουν καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Κεντρική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών είναι ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους σε όσους πολίτες είναι ανεμβολίαστοι, σε αντίθεση με τα γυμναστήρια και με το θέατρο και τον κινηματογράφο όπου όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 έχουν πρόσβαση με αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Τα νέα μέτρα στην εστίαση αρχίζουν να ισχύουν στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσουν έως και τις 31 Μαρτίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Αφού τόνισε ότι «δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποτελούν υποχρέωση της Πολιτείας», πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με το περσινό φθινόπωρο, αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευτεί και να προστατέψει. Εδώ και 8 μήνες έχουμε τα εμβόλια. Έχουμε την επιλογή: Ζούμε στο τείχος ανοσίας ή εκτός από αυτό, ζώντας σε "ρώσικη ρουλέτα" με τον κορωνοϊό;».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό σε εστίαση, γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα και κινηματογράφο μεταξύ άλλων, ο Κικίλιας γνωστοποίησε ότι πάνω από το 90% των πολιτών που βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Ανεμβολίαστοι και εστίαση - Τι ισχύει - Σε ποιους χώρους έχουν πρόσβαση

Σύμφωνα με τις καρτέλες με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι κλειστοί χώροι εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, νυχτερινά κέντρα) θα λειτουργούν μόνο για:

  • Όσους έχουν κάνει το εμβόλιο και
  • όσους έχουν νοσήσει έως και 6 μήνες από τη διάγνωση.

Κάθε πελάτης πρέπει να έχει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, με τον έλεγχο να γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης μέσω της εφαρμογής Covid free app.

Καρτέλα με τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους σε εστίαση

Η εξειδίκευση των νέων μέτρων για την πανδημία | 24/08/21 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ