Ελλαδα

Βοσκός στην Εύβοια συγκλονίζει: «Τα ζώα μου κάηκαν» (video)

Ο κτηνοτρόφος μίλησε στον «Guardian» για την καταστροφή που προκάλεσαν οι φωτιές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βοσκός Γιάννης Τσιμπούκας μίλησε στον «Guardian» για την καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Εύβοια
Ο βοσκός Γιάννης Τσιμπούκας μίλησε στον «Guardian» για την καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Εύβοια © YouTube/The Guardian

Βοσκός στην Εύβοια μίλησε στον «Guardian» για τις καταστροφικές φωτιές στο βόρειο τμήμα του νησιού, που έκαψαν ζωντανά τα ζώα του.

Ο Γιάννης Τσιμπούκας είναι βοσκός. Τα ζώα του κάηκαν από τη φωτιά στην Εύβοια. Σε δηλώσεις του στον «Guardian» μίλησε για την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά. Ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια με τις φλόγες να κυκλώνουν χωριά κράτησε αρκετές ημέρες. Σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν, καλλιέργειες έγιναν στάχτη.

Στα στρέμματα που κάηκαν στην Εύβοια υπήρχαν περιφραγμένοι χώροι όπου βοσκοί και κτηνοτρόφοι είχαν τα ζώα τους. Ο 36χρονος βοσκός, μιλώντας στον «Guardian», έκανε λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή», καθώς έχασε στις φλόγες περισσότερα από 40 ζώα.

«Εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο, μετά από τον χειρότερο καύσωνα της δεκαετίας, που άφησε "στεγνά" τα δάση. Άλλες μεσογειακές χώρες -η Τουρκία, η Ιταλία, η Αλγερία και η Ισπανία ανάμεσά τους- αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα στο κείμενο που συνοδεύει τις δηλώσεις του βοσκού από την καμένη Εύβοια.

'My animals burned alive' in Greece's wildfires

Βοσκός στην Εύβοια: «Δεν έμεινε τίποτα από τις φωτιές»

«Ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια κάηκε από άκρη σε άκρη. Όλα τα δέντρα χάθηκαν. Τώρα που οδηγώ, έχω την αίσθηση ότι βρίσκομαι κάπου αλλού. Σε ένα άλλο μέρος. Δεν μπορείς να σβήσεις μια τέτοια πυρκαγιά» δηλώνει στην κάμερα, την ώρα που διασχίζει με το αυτοκίνητο καμένες εκτάσεις.

«Τα ζώα μου κάηκαν ζωντανά» προσθέτει, ενώ στο βίντεο παρουσιάζονται εικόνες από τα απανθρακωμένα κουφάρια προβάτων και κατσικιών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ