Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα 112 για εκκένωση στα Μεσοχώρια Καρύστου

Δύσκολες οι επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες σε δασική πυρκαγιά - Στην Εύβοια η νέα φωτιά που ξέσπασε, οδηγήσε σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Μεσοχώρια
Πυροσβέστες σε δασική πυρκαγιά - Στην Εύβοια η νέα φωτιά που ξέσπασε, οδηγήσε σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Μεσοχώρια © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, στην περιοχή Μεσοχώρια Καρύστου, με μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού από τους κατοίκους.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση για τη φωτιά στην Εύβοια που καίει στα Μεσοχώρια. Όπως έγινε γνωστό, εστάλη μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση, την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, φθάνοντας κατά διαστήματα τα 8 μποφόρ. Τα Μεσοχώρια Καρύστου βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού.

Η νέα φωτιά στην Εύβοια προκάλεσε συναγερμό σήμερα Σάββατο 14 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δόθηκε εντολή να κατέβουν πυροσβέστες και οχήματα από το βόρειο τμήμα, το οποίο κάηκε στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Στην περιοχή που βρίσκονται τα Μεσοχώρια, έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συνδράμουν, επίσης, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε δηλώσεις του στο OPEN ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε ότι κρίθηκε απαραίτητη η προληπτική εκκένωση του οικισμού. 

Εύβοια: Πρώτες εικόνες από τη φωτιά στα Μεσοχώρια Καρύστου

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εναέρια μέσα. Σε βίντεο που δημοσίευσε το evima, ελικόπτερο περνά πάνω από τον οικισμό Μεσοχώρια. Νωρίτερα, είχε ανεφοδιαστεί με νερό από τη θάλασσα, με τον χειριστή να οδηγεί το ελικόπτερο στο πύρινο μέτωπο προκειμένου να κάνει ρίψη.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στην πυρκαγιά στην Εύβοια, στο νότιο τμήμα του νησιού, επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Φωτιά στα Μεσοχώρια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ