Ελλαδα

Βρεφονηπιακοί: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των voucher

Τι συμπεριλαμβάνουν - Τα κριτήρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικός σταθμός - Τσάντες μαθητών © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Παιδικός σταθμός - Τσάντες μαθητών © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, τι συμπεριλαμβάνει το voucher, ποιοι οφελούνται.

Στις 13/08/2021 θα δημοσιευθούν τα προσωρινά και στς στις 20/08/2021 τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2021-2022 και το παράλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (https://www.eetaa.gr).

Προϋπόθεση για την επιλογή των δικαιούχων είναι το ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020 να μην υπερβαίνει τα 33.000 ευρώ για γονείς με έως δύο παιδιά, τα 36.000 ευρώ για τρία, τα 39.000 ευρώ για τέσσερα και τα 42.000 ευρώ για ζευγάρια με πέντε παιδιά και άνω.

Τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, φέτος θα συμπεριλαμβάνουν και τις μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, καθώς εντάχτηκαν 15.000 επιπλέον δικαιούχοι μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού με επιπλέον 30.000.000 ευρώ.

Στις μητέρες- δικαιούχους θα χορηγηθεί ένα voucher αξίας 180 ευρώ ανά μήνα για την κάλυψη του κόστους των βρεφονηπιακών σταθμών της επιλογής τους.

Παιδικοί σταθμοί: Αίτηση με voucher - Τα κριτήρια επιλογής

Tα κριτήρια επιλογής είναι:

  • Η οικογενειακή κατάσταση,
  • η οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και
  • η κατάσταση απασχόλησης.

Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτομα με αναπηρία, σε αντίστοιχες δομές.

Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον επιλεγούν με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το παιδί τους. Το voucher καλύπτει όλες τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κατ' ελάχιστο, όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 

Παιδικοί σταθμοί - Αιτήσεις - Οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΦΕΚ, ωφελούμενες της δράσης για τους παιδικούς σταθμούς είναι:

  • Μητέρες βρεφών, προ-νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία.
  • Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.
  • Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή είναι ανάδοχοι γονείς με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενες μητέρες της δράσης θα πρέπει να είναι:

  • Εργαζόμενες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες), ή
  • άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.
  • Ο τρόπος με τον οποίο βεβαιώνεται η εργασία ή η ανεργία, προσδιορίζεται στην πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τις δυνητικά ωφελούμενες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ