Ελλαδα

Φωτιά στη Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγελία ότι ζήτησε πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό όχημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Γορτυνία - Στιγμιότυπο από το πύρινο μέτωπο που έκαιγε το Σάββατο
Φωτιά στη Γορτυνία - Στιγμιότυπο από το πύρινο μέτωπο που έκαιγε το Σάββατο © arcadiaspot.gr

Φωτιά στη Γορτυνία: Η απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για διαθεσιμότητα αξιωματικού μετά από καταγγελία ότι ζήτησε πολιτικό μέσο για να στείλει δυνάμεις.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, μετά τις καταγγελίες ότι φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο προκειμένου να στείλει πυροσβεστικό όχημα για την κατάσβεση φωτιάς στο χωριό Χώρα Γορτυνίας.

«Πήρα τηλέφωνο τον ταξίαρχο από την Τρίπολη να μου στείλει ένα πυροσβεστικό. Ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κ. ταξίαρχος μου είπε αν υπάρχει πολιτικό μέσο», δήλωσε στο arcadiaspot.gr ο πρόεδρος της κοινότητας της Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος. 

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου μετά το 4ο λεπτό του βίντεο:

Χώρα Γορτυνίας | Οι κάτοικοι μιλούν μετά την καταστροφική πυρκαγιά

 

Φωτιά στη Γορτυνία: Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. 

«Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

 

Γορτυνία: Παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας και σε γειτονική περιοχή της Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αποτελούνται από περίπου 70 πυροσβέστες με 23 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αρκαδία, συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε, μέσω δασικών εκτάσεων, από τη Νεμούτα της Ηλείας.

Εκεί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ παράλληλα επιχειρούν μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του δήμου, καθώς και ιδιωτών που βοηθούν εθελοντικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ