Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Συνολικά 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

«Το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © Eurokinissi

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνει για τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία και την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «υπάρχουν 56 ανοιχτές πυρκαγιές αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο».

Μάλιστα, στη συνέχεια, επεσήμανε πως «οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα όσα έλαβαν χώρα χθες στην Αττική, όταν η φωτιά πέρασε από την Εθνική και συνέχισε την καταστροφική της πορεία τονίζοντας πως «υπάρχουν ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια. Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των περιουσιών».

Αναφορικά με τους ανέμους σημείωσε πως «τις επόμενες ώρες θα πνέουν στην περιοχή εντάσεως έως και 6 μποφόρ και από δυτικές διευθύνσεις». «Η φωτιά», είπε ακόμη, «πως έχει περάσει προς τη λίμνη Μαραθώνα και γίνεται τιτάνια προσπάθεια για να ανακοπεί».

Τα κύρια μέτωπα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι σε Αττική, Ηλεία και Εύβοια, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Μεσσηνία και η Φωκίδα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ