Ελλαδα

Αστεροσκοπείο: Πώς ο καπνός κατάπιε Αττική και Εύβοια (βίντεο)

«Η σημερινή μέρα ξημέρωσε με καλύτερους οιωνούς για την πορεία της κατάσβεσης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Bίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την εξάπλωση του καπνού από τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια.

Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τις οριοθετήσουν.

Ωστόσο, «η σημερινή μέρα ξημέρωσε με καλύτερους οιωνούς για την πορεία της κατάσβεσης, αφού, κατά την διάρκεια της νύχτας οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών απέδωσαν καρπούς» όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση

Τόνισε, επίσης, πως τα 4 μέτωπα στη Βαρυμπόμπη έχουν περιοριστεί σε ένα, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέτωπα είναι σε ύφεση.

Επιπλέον, στη Λίμνη Ευβοίας μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, τελικά έχουν αρχίσει και αυτά να επιχειρούν.

Ωστόσο, οι δύο πυρκαγιές μετρούν ανυπολόγιστες καταστροφές, μετατρέποντας σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, περιουσίες, επιχειρήσεις και σπίτια. «Βάσει του πρώτου απολογισμού, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές» σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αργύρη Λιάσκο.

Πυκνός καπνός και στάχτη έχουν καλύψει το λεκανοπέδιο της Αττικής 

Την ίδια στιγμή, ξαιρετικά επηρεασμένη και επιβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα σε πολλές από τις περιοχές της Αττικής λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, η οποία φαίνεται live ανά περιοχή εδώ. Επιπλέον, μπορείτε νε δείτε τη διασπορά καπνού στην περιοχή σας εδώ

Βίντεο με τη διασπορά του καπνού από τις φωτιές στην Ελλάδα

Βίντεο με τη διασπορά καπνού σε όλη την Ελλάδα από τις 3/8/2021 και ώρα 14.00 μέχρι σήμερα 4/8/2021 στις 12.00 δίνει το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Φωτιές: Η διασπορά καπνού σε όλη την Ελλάδα

Αστεροσκοπείο: Οι ενεργές εστίες στη Λίμνη Ευβοίας και οι προηγούμενες πυρκαγιές

Χάρτη στον οποίο απεικονίζονται οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή Λίμνη Ευβοίας η οποία ανιχνεύθηκε από την υπηρεσία FireHub στις 3/8/2021 και ώρα 17.10 τοπική δημοσιεύει το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στον ίδιο χάρτη απεικονίζονται και οι περιοχές που είχαν καεί παλαιότερες χρονιές με πιο χαρακτηριστική την πυρκαγιά του 2016 η οποία είχε κάψει 2.153 εκτάρια.

fotia-evia-xartis-asteroskopeio.jpeg

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ