Ελλαδα

ΑΔΜΗΕ: Σχεδόν αλώβητο το δίκτυο από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Αποκαταστάθηκε και η υδροδότηση στην Ανατολική Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, επόμενη ημέρα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, επόμενη ημέρα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με ελάχιστες ζημιές βγήκε από την μεγάλη πυρκαγιά στη Β. Αττική το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ.

Παρά το γεγονός ότι οι φλόγες πέρασαν κάτω από τους πυλώνες υψηλής και υπερυψηλής τάσης στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, οι βλάβες ήταν πολύ λίγες. Τα ξημερώματα επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς που είχαν βγει εκτός λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το διπλό κύκλωμα υπερυψηλής τάσης 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα υψηλής τάσης 150 kV 'Αγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

ΕΔΜΗΕ: Ελάχιστες ζημιές μετά τον έλεγχο 

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στις γραμμές και τα λοιπά στοιχεία του συστήματος, που έδειξε ότι οι ζημιές ήταν ελάχιστες και μικρής σημασίας, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από το γεγονός ότι τα ξημερώματα επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα που είχαν βγει εκτός λόγω της πυρκαγιάς, του καπνού και των ρίψεων νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ωστόσο η σημερινή ημέρα παραμένει κρίσιμη για το σύστημα ηλεκτροδότησης καθώς τα φορτία παραμένουν υψηλά λόγω του καύσωνα. 

Η ζήτηση αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα χθεσινά επίπεδα, οπότε η αιχμή έφθασε στα 10.800 μεγαβάτ ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί μείωση του φορτίου σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες προκειμένου να καλυφθεί η κατανάλωση.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση στην Ανατολική Αττική

Σε πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στην Ανατολική Αττική.

Η υδροδότηση των περιοχών Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Γέρακας, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Κάτζα, Κορωπί, Κερατέα, Λαυρεωτική, Μαρούσι, Χαλάνδρι και περιοχών του Δήμου Διονύσου έχει αποκατασταθεί πλήρως χάρη στην πλήρη και αποτελεσματική κινητοποίηση των συνεργείων της ΕΥΔΑΠ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα σε όλη τη χώρα

Ισχυρός καύσωνας και σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου με μέγιστες θερμοκρασίες στους 43-45 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και πολύ έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς εώς 3 μποφόρ απο βόρειες διευθύνσεις με εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 41-43 βαθμούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ