Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Μέσα στον Αύγουστο η κορύφωση του νέου κύματος

«Ο μέσος όρος των κρουσμάτων θα είναι γύρω στα 3.400»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία Μοναστηράκι
Πλατεία Μοναστηράκι © EUROKINISSI

Στην κορύφωση του νέου κύματος του κορωνοϊού θα οδηγηθεί η Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Προς κορύφωση του νέου κύματος του κορωνοϊού μέσα στον Αύγουστο κινείται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι «η κορύφωση του νέου κύματος του κορωνοϊού θα έρθει γύρω στις 10 με 12 Αυγούστου, όταν και ο μέσος όρος των κρουσμάτων θα είναι γύρω στα 3.400» και πρόσθεσε:

«Τα κρούσματα μπορεί να είναι και περισσότερα, ανάλογα με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται. Είναι σημαντική η αύξηση των τεστ, ακόμη κι εάν αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερα νούμερα περιστατικών. Όταν μετράμε 3.000 κρούσματα, εκείνη την ώρα σταματάμε 3.000 αλυσίδες μετάδοσης».

Ακόμη, υπογράμμισε πως «τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία τάση κάμψης στην ταχύτητα αύξησης του ιικού φορτίου στην Αττική, γεγονός που μπορεί να είναι "προάγγελος" πτώσης του».

Η Θεσσαλονίκη και τα «τουριστικά» νησιά

Ως προς την περίπτωση της Θεσσαλονίκης τόνισε πως «η πορεία παραμένει αυξητική, αλλά εξήγησε πως από το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει κάμψη και εκεί αφού οι πολίτες εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για να πάνε διακοπές».

Σε αντίθετο «ρεύμα» κινούνται Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Πάρος και Σαντορίνη, που είναι δημοφιλείς προορισμοί. Ειδικά για τη Σαντορίνη σημείωσε ότι «ενώ είχε παρατηρηθεί πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναζωπύρωση του ιικού φορτίου». Αυτές, όπως τόνισε, είναι «περιοχές όπου πρέπει να γίνονται πολλά τεστ για να σταματούν οι εστίες διασποράς».

Κατέληξε, τέλος, αναφέροντας την ανάγκη «όσοι κάνουν διακοπές να παραμένουν με τα ίδια άτομα, δημιουργώντας, έτσι, μία "φούσκα"».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ