Ελλαδα

Κορωνοϊός: Αύξηση 539% στις εισαγωγές ασθενών τον Ιούλιο

Προβληματισμός και ανησυχία στους ειδικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός σε ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό
Υγειονομικός σε ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό έχει αυξηθεί κατά 589% μέσα στον Ιούλιο, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και εξαπλώνεται.

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούν οι ειδικοί τα στοιχεία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό για τον μήνα Ιούλιο, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Ειδικότερα, καταγράφεται «έκρηξη» από τις αρχές Ιουλίου, με την αύξηση να φθάνει το 539%.

Μέχρι την 1η Ιουλίου είχαν γίνει 33 εισαγωγές, στις 8 Ιουλίου 59, στις 15 Ιουλίου 101, στις 21 Ιουλίου 173 και το Σάββατο 24 Ιουλίου καταγράφηκαν 178 εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτά που είχε αναφέρει η Βάνα Παπαευαγγέλου στην πρόσφατη ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων είχε επισημάνει ότι αυξάνονται τα κρούσματα και υπάρχει ανησυχία για τα νησιά.

Ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση είναι προς το παρόν διαχειρίσιμη, ωστόσο τα στοιχεία αυτά δεν παύουν να αποτελούν ένα «ηχηρό καμπανάκι» για τον Αύγουστο, όπου η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα κορυφώνεται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται περισσότερο η κινητικότητα. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταγραφεί και μια μικρή αύξηση στις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ.

 

Κορωνοϊός: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι νέοι και τα εξιτήρια

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το γεγονός ότι νοσούν περισσότερο νεότερες ηλικίες έχει ως αποτέλεσμα να μην περνούν τον κορωνοϊό τόσο βαριά.

Επιπλέον, ακόμη και εάν να χρειαστεί να νοσηλευτούν, «αφήνουν» τα κρεβάτια σε σύντομο διάστημα καθώς αναρρώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες και παίρνουν εξιτήριο. Έτσι, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ανεβαίνουν σημαντικά μέσα στον Ιούλιο, χωρίς όμως τα κρεβάτια να λιγοστεύουν σε μεγάλο βαθμό.

Ανεμβολίαστοι οι νοσηλευόμενοι και οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία | 24/7/2021 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ