Ελλαδα

Βαγγέλης Γιακουμάκης - Δίκη: Κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Οι ποινές που ανακοινώθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατευθύνονται στο δικαστήριο για τη δίκη
Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατευθύνονται στο δικαστήριο για τη δίκη © EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Οι κατηγορούμενοι στη δίκη για την υπόθεση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη κρίθηκαν ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό από το δικαστήριο.

Κρίθηκαν ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, οι κατηγορούμενοι στη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στη δίκη Γιακουμάκη είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων.

Όπως έγινε γνωστό, το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, προχώρησε, λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι, στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορούμενους. Στη συνέχεια ο ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, επικαλούμενος τον νέο ποινικό κώδικα, όπως τροποποιήθηκε.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη είχαν δηλώσει: «Θέλουμε να ακούμε τη λέξη "ένοχοι"». Όπως ανακοινώθηκε, ένοχοι -όπως και πρωτόδικα- κρίθηκαν οι 5 από τους 8 κατηγορούμενους, ενώ και για τους υπόλοιπους τρεις, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη - Οι ποινές για τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι

Στους τρεις κατηγορούμενους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους.

Στους άλλους 5 καταλογίστηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας ζήτησε για τους πέντε κατηγορούμενους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη Γιακουμάκη, η μητέρα του Βαγγέλη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Υπόθεση Γιακουμάκη : Οι γονείς του Βαγγέλη μιλούν λίγο πριν από την εκδίκαση στο Εφετείο

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ