Ελλαδα

Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Τσιόδρα στην αιμοδοσία στο Προεδρικό

Το μήνυμα της ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο - Ο Σωτήρης Τσιόδρας δίνει αίμα
Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο - Ο Σωτήρης Τσιόδρας δίνει αίμα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Σωτήρη Τσιόδρα σε αιμοδοσία που διοργανώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 με τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος την ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας του Covid-19, τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τις προοπτικές για την εξέλιξή της τους επόμενους μήνες στη χώρα μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία του κ. Τσιόδρα στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία, η οποία διοργανώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Κατά την εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εθελοντές, συγκεντρώθηκαν 132 μονάδες αίματος, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. 

Όπως επισημαίνει, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της στο Facebook: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, υποδέχεται για πρώτη φορά εγγεγραμμένους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι, μαζί με το προσωπικό της Προεδρίας, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας, στηρίζοντας με το παράδειγμά τους την εθελοντική αιμοδοσία».

Παράλληλα, τονίζει ότι «η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και συνεχής. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας έχουν μειώσει σημαντικά τη συλλογή αίματος, καθιστώντας αυτή την ανάγκη ακόμα πιο επιτακτική. Η χώρα μας χρειάζεται ετησίως τουλάχιστον 550.000 μονάδες αίματος, από τις οποίες το 60% προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί. Είναι στο χέρι μας, αρκεί να το απλώσουμε και να προσφέρουμε το αίμα μας για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα μπορεί να σώσει κάποιον για πάντα».

Η κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας. Μια ευγενής κίνηση, έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο».

Αναφερόμενη στο μήνυμα του φετινού εορτασμού «Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό» σημειώνει ότι «αποσκοπεί στην εξάλειψη των προκαταλήψεων, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Ας το διαδώσουμε παντού. Γιατί κάθε φορά που δίνουμε αίμα χαρίζουμε ένα δώρο ζωής σε κάποιον που το έχει απόλυτη ανάγκη. Και που θα μπορούσε, κάλλιστα, να ήταν ένας από μας».

Ολόκληρο το μήνυμα από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, υποδέχεται για πρώτη φορά εγγεγραμμένους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι, μαζί με το προσωπικό της Προεδρίας, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας, στηρίζοντας με το παράδειγμά τους την εθελοντική αιμοδοσία.

» Η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και συνεχής. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας έχουν μειώσει σημαντικά τη συλλογή αίματος, καθιστώντας αυτή την ανάγκη ακόμα πιο επιτακτική.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο - Περισσότεροι από 120 εθελοντές αιμοδότες έδωσαν αίμα
Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο - Περισσότεροι από 120 εθελοντές αιμοδότες έδωσαν αίμα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

» Η χώρα μας χρειάζεται ετησίως τουλάχιστον 550.000 μονάδες αίματος, από τις οποίες το 60% προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί. Είναι στο χέρι μας, αρκεί να το απλώσουμε και να προσφέρουμε το αίμα μας για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα μπορεί να σώσει κάποιον για πάντα.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Το Προεδρικό Μέγαρο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

» Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας. Μια ευγενής κίνηση, έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

» Το μήνυμα του φετινού εορτασμού "Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό" αποσκοπεί στην εξάλειψη των προκαταλήψεων, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

» Ας το διαδώσουμε παντού. Γιατί κάθε φορά που δίνουμε αίμα χαρίζουμε ένα δώρο ζωής σε κάποιον που το έχει απόλυτη ανάγκη. Και που θα μπορούσε, κάλλιστα, να ήταν ένας από μας».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ