Ελλαδα

Πανελλαδικές 2021: Αύριο ξεκινούν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ

Όλο το πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλαδικές Εξετάσεις © EUROKINISSI/ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Πανελλαδικές 2021: Αύριο ξεκινούν οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Αύριο, Τρίτη 15 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα συνεχιστούν την Τετάρτη (16/6), με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Υγειονομικά μέτρα στις Πανελλήνιες 2021

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

 

Πανελλήνιες 2021: Τι επιτρέπεται και τι όχι στις αίθουσες εξέτασης

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Απαγορεύεται η είσοδος εντός του εξεταστικού κέντρου (κτιριακό συγκρότημα και αύλειος χώρος) οποιουδήποτε άλλου εκτός των εξεταζομένων, των μελών και λοιπού προσωπικού των οικείων επιτροπών, του βοηθητικού προσωπικού και των επιτηρητών. Εξαίρεση από την απαγόρευση αυτή επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση παροχής έκτακτης τεχνικής ή ιατρικής βοήθειας μετά από σχετική πρόσκληση της επιτροπής. Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.

Σακελλαροπούλου: Το μήνυμά της στους υποψηφίους

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε σήμερα το μήνυμα της στους υποψηφίους των Πανελληνίων 2021, μέσα από μία ανάρτηση στήριξης στο Twitter.  Στην ανάρτησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσδοκίες τους και τονίζει ότι «η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει, είναι το κουράγιο να συνεχίζεις».

«Πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων, εύχομαι σε όλα τα παιδιά ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους. Ας δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, με τη σκέψη ότι "η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει, είναι το κουράγιο να συνεχίζεις"», γράφει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

sakellaropoulou_twitter.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ