Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα (ΓΕΛ)
«Βατό και κατανοητό το θέμα της έκθεσης»
Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).
Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στις Πανελλήνιες 2021.
Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα, τα οποία χαρακτηρίζονται «μέτριας δυσκολίας», σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι υποψήφιοι μελέτησαν διασκευασμένα κείμενα από τον Τύπο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο». Το θέμα αφορά τα εφόδια και τις δεξιότητες, που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής και πώς μπορούν να βελτιώσουν τον κόσμο.
«Βατό και κατανοητό» χαρακτηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το θέμα της έκθεσης, που αφορά τις δεξιότητες και τα εφόδια για το μέλλον, η φιλόλογος καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, Σίσσυ Κωνσταντάρα. Επίσης, τα κείμενα ως προς την προσέγγιση των ερωτημάτων έχουν ακριβώς τη ίδια δομή με τα περσινά. Το ερώτημα στο ποίημα του Γκάτσου ήταν κάτι αναμενόμενο. Πιθανόν, η περίληψη του κειμένου (Θέμα Α1) να δυσκολέψει τους υποψηφίους, εκτιμά η κ. Κωνσταντάρα.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας
Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας από τον ΟΕΦΕ
Σύμφωνα με τον σχολιασμό της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.), «οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το θέμα των προσδοκιών της νέας γενιάς για το μέλλον, θεματική ενότητα που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα θέματα κρίνονται βατά. Οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντος, καθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο».
Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν το εξής θέμα στην έκθεση: «Σε μια νεανική ιστοσελίδα δημοσιεύονται τα Κείμενα 1 και 2 και καλείσαι, αφού τα μελετήσεις, να απαντήσεις με ένα άρθρο (350-400 λέξεις), στην ίδια ιστοσελίδα, στα παρακάτω ερωτήματα:
α) Με ποια εφόδια πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τον κόσμο στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες που περιγράφονται στην παράγραφο 2 του Κειμένου 1;
β) Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις, κατά τη γνώμη σου, θα
μπορούσατε εσείς οι νέοι να βελτιώσετε τον κόσμο;»
Ακόμη, μελέτησαν και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω στο ποίημα του Νίκου Γκάτσου, «Στον Σείριο».
Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ανέφερε ότι οι Πανελλήνιες 2021 ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα. «Όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση», είπε.
Αύριο, Τρίτη (15/6) είναι η πρεμιέρα των Πανελληνίων 2021 για τα Επαγγελματικά Λύκεια με τα Νέα Ελληνικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.