Ελλαδα

Πρότυπα Σχολεία: Κανονικά αύριο, Δευτέρα (28/6) οι εξετάσεις

H στάση εργασίας της ΟΛΜΕ κρίθηκε παράνομη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο- Μαθητές- Τάξη
Σχολείο- Μαθητές- Τάξη © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία: Κανονικά αύριο η δοκιμασία δεξιοτήτων - Με αρνητικό τεστ η πρόσβαση στις αίθουσες.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία της Ελλάδας αναμένεται να γίνουν κανονικά αύριο, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη τη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε το Σάββατο (26/6) κατεπείγουσα αγωγή ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση που είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ, ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία. Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο υπογράμμισε ότι «οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους».

Αύριο αναμένεται να εξεταστούν 8.000 μαθητές.

Δεν προβλέπεται επαναληπτική διαδικασία σε περίπτωση θετικού κρούσματος

Κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο όλοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, στα οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου και τα οποία επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι υποψήφιοι, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, αφού εκδώσουν την σχετική κάρτα ή δήλωση από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr, μεταβαίνουν σε δημόσια δομή, για να υποβληθούν δωρεάν σε επαναληπτικό διαγνωστικό έλεγχο (rapid-test) ή κατ’ επιλογήν τους, σε ιδιωτική δομή για τον έλεγχο αυτόν. Εάν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από την παραπάνω δομή και προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο. Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, τότε ακολουθείται το Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. και οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη δοκιμασία δεξιοτήτων. Εάν για οποιοδήποτε λόγο οι υποψήφιοι δεν συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δοκιμασία δεξιοτήτων, δεν προβλέπεται επαναληπτική δοκιμασία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ