Ελλαδα

Σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια Γυμνασίου από συμμαθητή της

Σύμφωνα με τους μαθητές, η διεύθυνση του σχολείου έκανε λόγο για «προκλητικό ντύσιμο» της μαθήτριας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφηβη μαθήτρια κάνει κουτσό στο προαύλιο του σχολείου©Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μαθήτρια Γυμνασίου δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από συμμαθητή της και η διεύθυνση του σχολείου, σύμφωνα με τους μαθητές, μίλησε για «προκλητικό ντύσιμο».

Μετά από σεξουαλική επίθεση μαθήτριας από συμμαθητή της σε γυμνάσιο της Ξάνθης, η διεύθυνση του σχολείου -σύμφωνα με τους μαθητές- αδιαφόρησε για το περιστατικό και κατηγόρησε τη μαθήτρια για «προκλητικό ντύσιμο». Οι μαθητές αντέδρασαν και προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, η μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από συμμαθητή της την Πέμπτη όταν εκείνος την κλείδωσε μέσα στην τάξη και της επιτέθικε σεξουαλικά. Η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα με αποτέλεσμα να την ακούσει μια συμμαθήτριά της η οποία άνοιξε την κλειδωμένη πόρτα. Το συμβάν καταγγέλθηκε άμεσα τη διεύθυνση του σχολείου αλλά, σύμφωνα με τους μαθητές του σχολείου, εκείνη αδιαφόρησε λέγοντας πως η μαθήτρια ήταν ντυμένη προκλητικά. Την ίδια περίπου αντίδραση είχε και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου. 

Οι μαθητές αντέδρασαν έντονα με την αντιμετώπιση τόσο της διεύθυνσης όσο και του Συλλόγου Γονέων και το 15μελές του Γυμνασίου, μαζί με τα 5μελή συμβούλια της κάθε τάξης, αποφάσισαν να κάνουν αποχή την Παρασκευή διαμαρτυρόμενοι για το σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης στη συμμαθήτριά τους. 

Σφοδρές αντιδράσεις όλων των μαθητών

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και στα social media. Οι μαθητές από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως η απάντηση των καθηγητών και των μελών του Συλλόγου Γονέων «αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα» που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Τι υποστηρίζει το σχολείο

Το σχολείο δεν έχει τοποθετεηθεί ακόμα επίσημα, αλλά αφήνει να εννοηθεί πως ο θόρυβος που προκλήθηκε δεν αντιστοιχεί και δεν ταιριάζει στη σοβαρότητα της υπόθεσης, ενώ διερευνά και την πιθανή εμπλοκή και άλλων μαθητών και ότι επιδιώκεται επικοινωνία με τη μαθητική κοινότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ