Ελλαδα

Ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό: Αύριο η επίσημη παρουσίαση

Ποιες πληροφορίες θα περιέχει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aerodromio_1.jpg

Αύριο η παρουσίαση του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού, παρουσία Μητσοτάκη, Μισέλ και Σχοινά.

Αύριο, Παρασκευή 28 Μαΐου, θα γίνει η παρουσίαση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το επίσημο όνομα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα είναι: «EU digital Covid certificate».

Σημειώνεται πως για ένα διάστημα, το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα λειτουργεί παράλληλα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που χορηγεί η κυβέρνηση στους πολίτες, μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

prasino-pistopoiitiko.png

Ποιες πληροφορίες θα περιέχει το ψηφιακό πιστοποιητικό

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό περιέχει τις απαραίτητες κύριες πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/τη διαγνωστική εξέταση/την ανάρρωση και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.

Τα πιστοποιητικά θα περιέχουν μόνο ένα περιορισμένο σύνολο απαραίτητων πληροφοριών. Οι πληροφορίες αυτές δεν θα μπορούν να διατηρούνται από τις χώρες που επισκέπτεται ο ταξιδιώτης. Για σκοπούς επαλήθευσης, ελέγχεται μόνο η εγκυρότητα και η γνησιότητα του πιστοποιητικού, μέσω της επαλήθευσης της αρχής έκδοσης και της υπογραφής. Όλα τα δεδομένα σχετικά με την υγεία παραμένουν στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους που εξέδωσε το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ