- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρόδος: Αυτοψία Χαρδαλιά στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο νησί
Τιθεται σε λειτουργία από τη Δευτέρα 24/5
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε το mega εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο, με τον Μάριο Θεμιστοκλέους
Το mega εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο, που θα λειτουργήσει από την προσεχή Δευτέρα 24 Μαΐου, επιταχύνοντας την διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, καθώς και κλιμάκιο στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ο υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, και τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, για την οριστική χωροθέτηση του νέου εμβολιαστικού κέντρου δυναμικής 24 εμβολιαστικών γραμμών. Το νέο εμβολιαστικό κέντρο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας στο Φαληράκι Ρόδου.
Με δηλώσεις τους οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Θεμιστοκλέους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις εργασίες που έγιναν έτσι ώστε να μετατραπεί το κλειστό γυμναστήριο σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τις υπηρεσίες και τους τοπικούς παράγοντες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν έτσι ώστε να είναι έτοιμο το κέντρο.
Η εργασία που έγινε αποτελεί πρότυπό, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται αφορά τους πολίτες για να μπορούν να επιστρέψουμε όλοι ασφαλείς στην κανονικότητα μας. Τόσο ο κ. Χαρδαλιάς όσο και ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμαναν επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι εμβολιασμοί και έκαναν έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν αλλά και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν επίσης με δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης καθώς και η βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη που παρέστη στην ενημερωτική επίσκεψη.
Θα είναι ένα εμβολιαστικό κέντρο με τη δυνατότητα χιλιάδων εμβολιασμών ημερησίως, που μπαίνει σε λειτουργία από την Δευτέρα, τόνισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισημαίνοντας ότι σε χρόνο ρεκόρ, διαμορφώθηκαν οι χώροι ενός αθλητικού γηπέδου σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο κέντρο εμβολιασμού.
«Αυτή η μάχη μας αφορά όλους και οφείλουμε να μπαίνουμε σε αυτή κάθε μέρα με τη δύναμη που μας δίνει η γνώση οτι θα την κερδίσουμε βήμα-βήμα. Με επιμονή και αφοσίωση. Σε αυτό τον νέο υπέροχο χώρο, όπως και σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών μας, πηγαίνουμε για να κερδίσουμε πίσω την ζωή μας. Πηγαίνουμε για να νικήσουμε την αγωνία, την αβεβαιότητα, την ακινησία. Είμαστε όρθιοι και θα βγούμε νικητές» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος.
Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την γέφυρα στην περιοχή «Χαράκι», η κατασκευή της οποίας έχει ολοκληρωθεί και ενημερώθηκε για το έργο από τον περιφερειάρχη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.