- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τζανάκης: 11.000 κρούσματα ημερησίως με το ιικό φορτίο Καλύμνου
Τι είπε για τον καπνό που ήρθε στην Αττική από τη φωτιά στην Κορινθία
Ο καθηγητής Τζανάκης κάνει λόγο για 11.000 κρούσματα την ημέρα αν η υπόλοιπη Ελλάδα είχε το ιικό φορτίο που υπάρχει στην Κάλυμνο.
Για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, την Κάλυμνο και τον καπνό που κάλυψε την Αττική απο τη φωτιά στην Κορινθία μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «έχουμε μείωση 35% στα κρούσματα», προσθέτοντας πως παρατηρείται «σημαντική μείωση στους διασωληνωμένους αλλά και στους νοσηλευόμενους».
Ερωτηθείς για την Κάλυμνο, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι «βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από την αρχή του πανδημικού κύματος» και εκτίμησε πως «αν όλη η χώρα είχε το ιικό φορτίο που έχει αυτήν τη στιγμή η Κάλυμνος, θα μετράγαμε 11.000 κρούσματα ημερησίως».
Ωστόσο, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στην Κάλυμνο παρουσιάζουν «ραγδαία μείωση». «Επιτέλους εφαρμόστηκαν τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων θα τηρήσουν τους κανόνες και δεν θα είναι αρνητική η μεγάλη εικόνα» για την πανδημία στην Ελλάδα.
Τζανάκης για φωτιά στην Κορινθία: «Ο καπνός που εισπνεύσαμε, είναι πολύ κακό»
Στην αρχή των δηλώσεων του ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις στην υγεία από τον καπνό που κάλυψε την Αττική από τη φωτιά στην Κορινθία.
«Ο καπνός που εισπνεύσαμε, είναι πολύ κακό, ιδιαίτερα για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Κάποιοι μπορεί να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Ωστόσο, η εισπνοή του καπνού είναι κακό και για τους υγιείς στους οποίους μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, αν αθλούνται και μένουν για πολύ ώρα έξω» τόνισε.
«Καλό θα είναι να μένουμε μέσα στο σπίτι» συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι οι μάσκες του κορωνοϊού προστατεύουν ως ένα σημείο και συνιστώντας στους πολίτες «όχι άθληση και να μένουν στο σπίτι όσοι έχουν χρόνια προβλήματα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.