Η νέα σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι να κάνουν μόνο μία δόση όσοι έχουν ήδη νοσήσει- Τι είπε η Μαρία Θεοδωρίδου
Πάνω από ένα χρόνο και για την ακρίβεια τουλάχιστον 13 μήνες διαρκεί η ανοσία για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου: Με τα δεδομένα που παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η σύσταση πλέον μετά από φυσική νόσηση είναι να γίνεται μόνο μία δόση του εμβολίου η οποία ουσιαστικά όπως είπε παίζει τον ρόλο της επαναληπτικής δόσης.
«Ο κορωνοϊός παραμένει δίπλα μας», ξεκίνησε να λέει στην σημερινή ενημέρωση, για την πορεία των εμβολιασμών, πριν αναφερθεί στην αισιόδοξη εξέλιξη που προστίθεται στο ζήτημα των εμβολιασμών και σχετίζεται με μελέτη που έγινε σε επαγγελματίες υγείας στη Γαλλία που είχαν μολυνθεί και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν.
Όπως είπε μόλις πριν από λίγες ημέρες υπάρχει προδημοσίευση πολυκεντρικής μελέτης που δείχνει ότι σε 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν τα αντισώματα παραμένουν ενεργά μέχρι και 13 μήνες και μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο επαναλοίμωξης.
«Είναι η πρώτη μελέτη που τεκμηριώνει την παραμονή εξουδετερωτικών αντισωμάτων και μειώνει κατά 96% τον κίνδυνο επαναλοιμώξης σε ανθρώπους που έχουν νοσήσει», είπε και προσέθεσε ότι καλύπτονται από τα αντισώματα αυτά και για τις μεταλλάξεις του ιού.
Όπως εξήγησε, κατακόρυφη αύξηση αντισωμάτων μετά από φυσική νόσηση, έδειξε και μελέτη στην Ελλάδα, και σημείωσε ότι για όσους έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να γίνεται μία δόση εμβολίου.
«Τα υπάρχοντα εμβόλια μας προστατεύουν 100% από την σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό και από τις μεταλλάξεις» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία αναφέρθηκε και στα επιχειρήματα του τύπου ότι «οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο», τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι να εμβολιαστούν όλοι άμεσα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Σε μία από τις επιθέσεις, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, τραυμάτισαν υπάλληλο καταστήματος με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα
Ο αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου των Μαλγαρών ως γνωστόν βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης
Στο σημείο 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα
Οδηγίες αυξημένης ασφάλειας από το ΥΝΑΝΠ μετά τα πλήγματα σε ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια
Παρόντες ήταν η σύζυγός του Άννα Μαρία και οι γιοι του Παύλος και Νικόλαος
Επτά αγρότες κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος της ΕΕ επέστρεψαν χρήματα και καταδικάστηκαν με μειωμένες ποινές
Άφησε ξεχωριστό στον καλλιτεχνικό και τοπικό κόσμo
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς το Πολεμικό Ναυτικό θα καλωσορίσει τη φρεγάτα
Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία στα ταξί
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών με εφαρμογή του νόμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.