Ελλαδα

Πολιτισμός: Η πρόταση της κυβέρνησης για άνοιγμα δραστηριοτήτων

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής παρουσία της Λίνας Μενδώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θερινό σινεμά
Θερινό σινεμά © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτισμός: Οι ημερομηνίες που εισηγείται η κυβέρνηση για το άνοιγμα θεάτρων, θερινών σινεμά, επανεκκίνηση των συναυλιών.

Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν τεθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού βρίσκεται και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων του πολιτισμού, των μουσείων, των θεάτρων και των κινηματογράφων

Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εισηγείται το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού, ενώ προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη εισήγηση για το άνοιγμα των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών και των πολυκινηματογράφων. 

Η επαναλειτουργία των θεάτρων και η επανέναρξη των συναυλιών φαίνεται ότι τοποθετείται από την κυβέρνηση για την 28η Μαΐου.

Οι ημερομηνίες αυτές και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα τεθούν στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αύριο, Παρασκευή. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. 

Ασφαλώς, αν δοθεί το «πράσινο φως», οι παραπάνω δραστηριότητες θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Την ίδια ώρα, για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η διενέργεια self test. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ