Ελλαδα

Πάσχα 2021: Στο κόκκινο τα διόδια Ελευσίνας - Ουρές χιλιομέτρων

Σαρωτικοί έλεγχοι από την Τροχαία και επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεγάλες καθυστερήσεις πριν τα διόδια Ελευσίνας, καθώς χιλιάδες οδηγοί δεν φοβήθηκαν τους ελέγχους και επιχειρούν να φύγουν από την πόλη.

Παρά τους αυστηρούς ελέγχους και τους περιορισμούς στους λόγους μετακίνησης εκτός Αθήνας για το Πάσχα, από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα η κίνηση τόσο από Αττική Οδό όσο και από το Χαιδάρι προς τα διόδια της Ελευσίνας είναι στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ από τις 6 το πρωί από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο, περίπου από 13.000 οχήματα και έχουν γίνει περισσότερες από 200 αναστροφές σε οδηγούς που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ, προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία πέντε λωρίδες έναντι τριών που ήταν ανοιχτές τις προηγούμενες ημέρες.

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ - ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παρά τους σαρωτικούς ελέγχους που γίνονται και από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων αλλά και από επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, παρατηρήθηκε ότι αρκετοί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Οι επιθεωρητές, με ένα φορητό σαρωτή, ταυτοποιούν και διασταυρώνουν τα έγγραφα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, οπότε εντοπίζουν τους παραβάτες.

 

Όσο για τις δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι επίδοξοι ταξιδιώτες. οι περισσότερες  αφορούν σε παροχή βοήθειας και επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία.

Οι έλεγχοι αναμένεται να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα

Εκτός από το εμβόλιο, με τη νέα ΚΥΑ επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για τις εξαιρέσεις:

  • Από και προς την εργασία. Τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν τον χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες, η υπεύθυνη δήλωση ή η βεβαίωση αναφέρει συγκεκριμένα τον λόγο της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία) και ο συνολικός χρόνος αυτής δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
  • Για λόγους υγείας, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δημόσιας δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται και για ασθενείς που πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά δεν ισχύει το χαρτί από ιδιώτη γιατρό.
  • Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Η πιστοποίηση γίνεται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.
  • Για μετάβαση σε κηδεία. Ο μετακινούμενος υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου, πέραν της βεβαίωσης κίνησης, δα) ληξιαρχική πράξη θανάτου και δβ) άδεια ταφής. Ο συνολικός χρόνος μετακίνησης της παρούσας περίπτωσης δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
  • Για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση. Ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται να έχει μαζί του:
  • στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου
  • στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και
  • σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.