Ελλαδα

Τζανάκης: Μετά τα μέσα Ιουνίου η μείωση των διασωληνωμένων

«Μέχρι το τέλος του Μαΐου, ο αριθμός τους θα είναι πάνω από 700»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας © EUROKINISSI

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης μίλησε για την μείωση των διασωληνωμένων ασθενών του κορωνοϊού από τα μέσα Ιουνίου.

Μετά τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να υποχωρήσει ο αριθμός των διασωληνωμένων, όπως επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης εξήγησε πως «έχει ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Απριλίου», συμπληρώνοντας ότι «παρατηρείται μία αργή υποχώρηση στα κρούσματα». Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων αναμένεται να μειωθεί μετά τα μέσα του Ιουνίου, σημειώνοντας ότι «μέχρι το τέλος του Μαΐου, ο αριθμός τους θα είναι πάνω από 700».

Αναφερόμενος, στα εμβόλια, τόνισε ότι «όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα». Σχετικά με το ενδεχόμενο θρόμβωσης μετά το εμβολιασμό, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι «είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα, σε σχέση με την πιθανότητα θρόμβωσης από τον κορωνοϊό, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη». Ακόμη, σημείωσε ότι θα υπάρξει ελεύθερη επιλογή εμβολίου, αλλά αργότερα.

Να σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη (28/04), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 2.781 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανέρχεται σε 805.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ