Ελλαδα

Θεσ/νίκη: Ανακύκλωση τηγανέλαιου θεωρήθηκε λαθρεμπόριο καυσίμων

Η επιχείρηση που στήθηκε και οι κατηγορίες για κακούργημα σε δήμαρχο που ετοιμάστηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηγανέλαιο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Τηγανέλαιο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θεωρήθηκε λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκέων.

Αποκαλυπτικός ήταν ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, αναφερόμενος στην απίστευτη υπόθεση του 2016, όταν υπηρεσίες της δίωξης παρακολουθούσαν οχήματα του δήμου που μετέφεραν τηγανέλαιο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο λόγος; Θεωρήθηκε ότι τα οχήματα μετέφεραν λαθραία καύσιμα και αντί για το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου στην πραγματικότητα γινόταν λαθρεμπόριο.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», με θέμα «Απορρίματα και ενεργός συμμετοχή πολιτών», ο δήμαρχος Νέαπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που είχε στο στόχαστρο τον ίδιο, καθώς η συμμετοχή του δήμου σε πρόγραμμα ανακύκλωσης αρχικά θεωρήθηκε λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Γελάτε» είπε στους συμμετέχοντες ο κ. Δανιηλίδης, προσθέτοντας: «Αλλά όταν έμαθα ότι ετοιμάζονται να με κατηγορήσουν για κακούργημα επειδή έστελνα τηγανέλαιο και έπαιρνα πίσω βιοκαύσιμο, το οποίο χρησιμοποιούσαμε στη συνέχεια ως καύσιμη ύλη σε δημοτικά κτίρια που εξυπηρετούσαν ΑΜΕΑ, μόνο να γελάσω δεν μπορούσα».

 

Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης: Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία με τα απορρίμματα - Τι είπε για το τηγανέλαιο

Ο κ. Δανιηλίδης- εκτός από το παραπάνω περιστατικό, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Κέντρου- μίλησε στην εκδήλωση για τις πολιτικές και τα προγράμματα μείωσης απορριμμάτων που εφαρμόζονται στον δήμο του.

Παράλληλα, παρουσίασε στοιχεία για τα οφέλη από τις πρακτικές ανακύκλωσης που έχουν υιοθετηθεί, όπως το τοπικό δίκτυο κομποστοποίησης, ενώ σημείωσε ότι στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή νοοτροπίας ώστε να μειωθεί η παραγωγή απορριμμάτων.

Ειδικά για το τηγανέλαιο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών δήλωσε ότι η ΕΥΑΘ θα έπρεπε να επιδοτεί τους δήμους που «τρέχουν» τέτοια προγράμματα, καθώς με τον τρόπο αυτό τόσο ο βιολογικός καθαρισμός, όσο και τα συστήματα αποχέτευσης, θα μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας τους αφού θα δέχονται σημαντικά μικρότερες ποσότητες τέτοιων αποβλήτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ