Ελλαδα

Μεγάλη Εβδομάδα 2021: Με τεστ οι ιερείς στις Εκκλησίες- Τι ισχύει

Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μ. Παρασκευή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rapid test σε ιερείς έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών
Rapid test σε ιερείς έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεγάλη Εβδομάδα: Υποχρεωτικό τεστ για τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και τους εργαζόμενους στους ναούς - Τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ιερείς έκαναν rapid test έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρίσκονται οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, ιερείς και πολίτες υποβλήθηκαν σε rapid test. 

iereis_test4.jpg
Rapid test σε ιερείς έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

iereis_test3.jpg

iereis_test2.jpg
Rapid test σε ιερείς έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

iereis_test.jpg
Rapid test σε ιερείς έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεγάλη Εβδομάδα 2021: Πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και τίθενται σε ισχύ τα μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι ναοί σε όλη τη χώρα. Η επιτροπή έχει εισηγηθεί σύσταση για χρήση διπλής μάσκας τόσο εντός των ναών, όσο και στους εξωτερικούς χώρους αυτών. 

Πιο αναλυτικά:

  • Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.
  • Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.
  • Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ