Ελλαδα

Χαρδαλιάς για εκκλησίες: Υποχρεωτική η διπλή μάσκα στους πιστούς

Και υποχρεωτικό self test για ιερείς, νεωκόρους και ψάλτες πριν από τη λειτουργία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ekklisies-dipli-maska-megali-evdomada.jpg

Η διπλή μάσκα για τους πιστούς στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι υποχρεωτική, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το Πάσχα 2021.

Για το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα 2021 μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων παρουσίασε τα νέα έκτακτα μέτρα, επισημαίνοντας ότι η διπλή μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πιστούς.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, είναι υποχρεωτικό το self test για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού. «Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου/25 τ.μ, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας)» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο/10 τ.μ., και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του διευκρίνισε ότι «για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους».

Αναφορικά με τις ακολουθίες τη Μεγάλη Παρασκευή ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε:

  1. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών.
  2. Το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού
  3. Το προσκύνημα αυτό θα γίνει πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Πάσχα 2021: Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα - Τι ισχύει

Μιλώντας για την απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι ξεκινά στις 22.00 το βράδυ. Το ίδιο ισχύει και για την Κυριακή του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ξεκινά στις 23.00 το βράδυ -μέτρο που είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Βάνα Παπαευαγγέλου για Μεγάλη Εβδομάδα και εκκλησίες: Μήνυμα στους πιστούς να παραμείνουν στο προαύλιο και να φορούν διπλή μάσκα

Από τη μεριά της η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να επαναπαύονται, καθώς η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Παράλληλα, απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση στους πολίτες -ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους- να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν. Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η όποια χαλάρωση θα επιβαρύνει και πάλι το επιδημιολογικό φορτίο.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της κάλεσε τους πιστούς τις ημέρες του Πάσχα να προτιμούν τον προαύλιο χώρο στις εκκλησίες, να κρατούν αποστάσεις και να φορούν διπλή μάσκα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ