Ελλαδα

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση των κορωνοπάρτι

Περιπολικά, μοτοσυκλέτες της ΕΛΑΣ και περιμετρικός αποκλεισμός των πλατειών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αυξημένη επιτήρηση από την ΕΛΑΣ στις πλατείες - στόχους, ώστε να αποφευχθούν τα κορωνοπάρτι

Με συνεχή μπλόκα η ΕΛΑΣ επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα κορωνοπάρτι που ξεφυτρώνουν στις πλατείες της Αθήνας. Η αστυνομία αναπτύσσεται περιμετρικά των πλατειών, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε διερχόμενους για βεβαιώσεις μετακίνησης, αλλά και στα γύρω καταστήματα για τις συνθήκες λειτουργίας τους, βάσει των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως όπου δεν μπορεί να σταλεί αστυνομική δύναμη θα εμφανίζονται τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σύμφωνα με  μαρτυρίες κατοίκων κοντά στις πλατείες - στόχους, όσοι είναι μαζεμένοι εξαφανίζονται με την εμφάνιση της αστυνομίας.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στόχος της αστυνομίας η πρόληψη και όχι η επέμβαση, «ποιος θέλει να δει χημικά σε μία πλατεία με κόσμο να διασκεδάζει;» λένε αστυνομικές πηγές.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, το βράδυ της Τετάρτης περιπολικά και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου τις προηγούμενες μέρες εκατοντάδες νεαροί συμμετείχαν σε κορωνοπάρτι χωρίς να τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. 

ΙΣΧΥΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΙΣΧΥΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Μπλόκο της ΕΛΑΣ έγινε και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μετά την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, ενώ η αστυνομία την Τρίτη επενέβη και στο Περιστέρι. Ανδρες και γυναίκες της ομάδας «ΟΔΟΣ» και της τροχαίας είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της πλατείας Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να ελεγχθεί η πρόσβαση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός νέου κορωνοπάρτι. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό πως σε ανωμοτί κατάθεση για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού (άρθρο 285Π.Κ.) καλείται από τις εισαγγελικές αρχές ο 55χρονος DJ των κορωνοπάρτι που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Η κλήτευση του 55χρονου άνδρα για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ταυτοποίηση του από τις αρχές ως διοργανωτή των εν λόγω συγκεντρώσεων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ