- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξει σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου στις 14:00.
Μεικτός σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 21» θα πραγματοποιήσει διέλευση πάνω από την Ακρόπολη, σήμερα, στις 14:00.
Η άσκηση «Ηνίοχος 21», η οποία ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκε σήμερα έλαβε χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών -από την Κέρκυρα έως το Καστελλόριζο και από τη Θράκη έως την Κρήτη- με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
H Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα. Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με φρεγάτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων.
Από την άλλη, ο Στρατός Ξηράς συμμετείχε με τμήματα Κ/Β Hawk, μηχανοκίνητα τμήματα Πεζικού και Τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D.
Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έλαβε μέρος με δυνάμεις για τη διεξαγωγή αποστολών υποστήριξης αεροπορικών επιχειρήσεων GAA (Ground Air Assisted Interdiction), CAS (Close Air Support), CCA (Close Combat Attack), με προσωπικό εκπαιδευμένο σε διαδικασίες τερματικής καθοδήγησης πυρών JTAC, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή χερσαίων αλμάτων ελεύθερης πτώσης και θαλάσσιων αλμάτων στατικού ιμάντα.
Οι χώρες που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 21»
Στην άσκηση συμμετείχαν, επίσης, η Γαλλία με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers - GCI, η Ισπανία με F/A - 18 Hornet καθώς και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139.
Παρατηρητές ήταν η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, διεξήχθησαν:
- επιθετικές επιχειρήσεις αντεπίθεσης,
- αμυντικές επιχειρήσεις,
- επιχειρήσεις αντεπίθεσης επιφανείας με τη συνδρομή της αεροπορικής δύναμης σε χερσαίες και θαλάσσιες επιχειρήσεις,
- αποστολές αναγνώρισης,
- αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης,
- αποστολές εναντίον χρονικά ευαίσθητων στόχων (Time Sensitive Target),
- επιχειρήσεις άμεσης καταστολής στόχων - υποστήριξης,
- επιχειρήσεις επιθετικής σάρωσης (High Value Airborne Asset),
- επιχειρήσεις υποστήριξης (Slow Mover)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επελαύνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
«Απομακρυνθείτε προς την περιοχή Γενοκτονίας»
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Φτάνουν έως και 9 μποφόρ
Η νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.