Κοσμος

Τζέφρι Πάιατ: Ιπτάμενος ο Αμερικανός πρέσβης - Πέταξε με F-16

«Συγκλονιστική η θέα της Ελλάδας από το πιλοτήριο» δήλωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζέφρι Πάιατ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, έτοιμος να πετάξει με F-16 στη στρατιωτική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21»
Τζέφρι Πάιατ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, έτοιμος να πετάξει με F-16 στη στρατιωτική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21» @USAmbPyatt/Twitter

Με αμερικανικό μαχητικό F-16 πέταξε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στην πολυεθνική στρατιωτική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21»

Την ευκαιρία να πετάξει με F-16 είχε ο Τζέφρι Πάιατ. Ο Αμερικανός πρέσβης μπήκε σε αμερικανικό μαχητικό, το οποίο συμμετείχε την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21».

Στην αεροπορική βάση στην Ανδραβίδα για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21» βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Όπως ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έχει σημειώσει στο παρελθόν ότι η Ελλάδα μπορεί να δώσει λύσεις για τις ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, η αμερικανική συμμετοχή στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21» αναδεικνύει «τη μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την αναπτυσσόμενη αμυντική μας συνεργασία που συνεχίζει να φτάνει σε νέα ύψη».

«Ευχαριστώ τη Διοίκηση των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής που μου έδειξε τη συγκλονιστική θέα της Ελλάδας από το πιλοτήριο ενός F16» έγραψε στο Twitter ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ