Ελλαδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για εξαίρεση ανακρίτριας

Τι αποφάνθηκαν οι δικαστές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης στο δρόμο προς την ανακρίτρια
Ο Δημήτρης Λιγνάδης στο δρόμο προς την ανακρίτρια © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για εξαίρεση της 19ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Tο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε το αίτημα του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη για εξαίρεση της 19ης ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση. 

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα, Γιάννη Πιέρρου, και απέρριψαν το αίτημα του κατηγορούμενου, κρίνοντας ότι το σύνολο των ενεργειών της δικαστικής λειτουργού ήταν σύννομες. Μάλιστα, αποφάνθηκαν ότι ο τρόπος που διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης, παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση, όπως αναφέρουν, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας.

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι υποστήριζε η πλευρά του για την ανακρίτρια 

Ο συνήγορος του Αλέξη Κούγια είχε καταθέσει το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας στις 10 Μαρτίου, υποστηρίζοντας ότι η ανακρίτρια δεν έδειξε κανένα ενδοιασμό «για παράνομη συνεργασία της με τους ψευδομηνυτές, αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».

Ακόμη ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι «διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κ. Λιγνάδη στην ταράτσα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ