Πέθανε ο Μπόρις Μουζενίδης, ιδιοκτήτης της Mouzenidis Travel και ίσως ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό
Πέθανε από ανακοπή καρδιάς λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού ο Μπόρις Μουζενίδης της Mouzenidis Travel, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό.
Πριν από 10 μέρες είχε ταξιδέψει σε έκθεση τουρισμού στη Μόσχα και έπειτα δεν επέστρεψε με τους υπόλοιπους πράκτορες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπόρις Μουζενίδης κόλλησε κορωνοϊό στη Μόσχα κ πέθανε από επιπλοκές του σε κλινική.
Η πορεία του Μπόρις Μουζενίδη
Γεννημένος στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής, επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε ηλικία 31 ετών, ο Μπόρις Μουζενίδης αναζητούσε επαγγελματική διέξοδο. Αν και διέθετε πτυχίο μηχανικού ξεκίνησε να δουλεύει ως γκαρσόνι και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου.
Στη συνέχεια αποφάσισε να ανοίξει δικό του γραφείο και να ασχοληθεί με τον τουρισμό, ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και γνωρίζοντας καλά τη χώρα, αρχίζει να φέρνει όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς επεκτείνεται σε όλες τις χώρες του ςνατολικού μπλοκ.
Αργότερα, καθώς οι δουλειές πηγαίνουν καλύτερα επεκτείνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου, ιδρύοντας τον Όμιλο Μουζενίδη. Η μεγάλη επιχειρηματική κίνηση έγινε το 2013, όταν αποφασίζει να μπει και στις πτήσεις τσάρτερ, κάτι που ισχυροποίησε τη θέση του ως tour operator. Με την αεροπορική εταιρεία Ellinair η Mouzenidis Travel γίνεται υπολογίσιμος «παίκτης» στην αγορά του τουρισμού και στις καλές χρονιές έφθασε να φέρνει μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.