Ελλαδα

Ο Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα

Θα ερχόταν στη χώρα μας την 25η Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν © ICON SPORT / EUROKINISS

Εμανουέλ Μακρόν: Γιατί ο Γάλλος πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα την 25η Μαρτίου - Νέο lockdown σε περιοχές της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές. 

Ο Μακρόν θα επισκεπτόταν, μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, την Ελλάδα στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου. Την Αθήνα, ωστόσο, αναμένεται να επισκεφτεί ανήμερα της επετείου ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 24 Μαρτίου, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μισούστιν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Γαλλία - Κορωνοϊός: Νέο lockdown στο Παρίσι για 30 ημέρες

Η κυβέρνηση στη Γαλλία ανακοίνωσε την επιβολή νέου lockdown, διάρκειας 4 εβδομάδων, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2021.

Το μέτρο ενεργοποιείται σε 16 διαμερίσματα της Γαλλίας, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του Ιλ ντε Φρανς. «Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης η νέα καραντίνα θα είναι λιγότερο αυστηρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα καθολικά lockdown στη Γαλλία.

 

Νέο lockdown στο Παρίσι για τον κορωνοϊό - Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα καταστήματα με τα αναγκαία προϊόντα, μεταξύ αυτών τα βιβλιοπωλεία, θα παραμείνουν ανοικτά και οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών θα απαγορεύονται.

Ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 20.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ