Τσολιά: Τα σχολεία έκλεισαν λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας του ιού
«Πολύ σημαντικό ο κόσμος να πειστεί να αλλάξει συμπεριφορά»
«Τα σχολεία έκλεισαν λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα», εξήγησε η καθηγήτρια, Μαρία Τσολιά.
Η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για δυο εβδομάδες πάρθηκε λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα, δήλωσε στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ 100.3 η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και μέλος της επιτροπής εμβολιασμού.
Η κα Τσολιά σημείωσε ότι παρότι τα μέτρα έχουν αυστηροποιηθεί δεν αποδίδουν ανάλογα, προσθέτωντας ωστόσο ότι αυτό οφείλεται και στις μεταλλάξεις που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα κατά 30-50%
Η κα Τσολιά αποκάλυψε ότι στην επιτροπή έχει γίνει η συζήτηση να ανοίξουν κάποιοι τομείς. Ωστόσο σημείωσε πως αν υπάρξει χαλάρωση και αυξηθούν οι θάνατοι, όλοι θα έχουμε αποτύχει παταγωδώς.
Όπως εξήγησε τώρα η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη και αυτό είναι κάτι που δε χωράει αναβολή. Πρέπει να πέσει το φορτίο μέσα σε 1-2 εβδομαδες, καθώς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περεταίρω αύξηση.
«Πολύ σημαντικό ο κόσμος να πειστεί να αλλάξει συμπεριφορά»
Σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να πειστεί να αλλάξει συμπεριφορά, να φοράει σωστά τη μάσκα ή να φορά ακόμα και διπλή μάσκα σε περιπτώσεις κλειστών χώρων με συνωστισμό, λέγοντας ότι τα μελλοντικά μέτρα, μέχρι να ελέγχθει ο ιός, θα πρέπει να έχουν στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς παρά την αύξηση των περιορισμών.
Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με παράδοση εκτός του καταστήματος, εκτίμησε ότι δε θα προκαλέσει μεγάλη επιβάρυνση αλλά αυτό που προέχει είναι να σταματήσουν οι εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.