Ελλαδα

Αναστολές Μαρτίου: Πότε γίνονται οι δηλώσεις για το επίδομα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα - Ευρώ
Χρήματα - Ευρώ © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύντομα αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους, που επηρεάστηκαν από το lockdown.

Επίδομα ύψους έως 534 ευρώ δικαιούνται όσοι εργαζόμενοι επηρεάστηκαν από το lockdown και αναμένεται να το λάβουν σύντομα για τον μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι δηλώσεις για τις αναστολές Μαρτίου θα γίνονται από τις 3 έως και τις 7 του μηνός και θα αφορούν μέρος του μήνα ή και όλη του τη διάρκεια.

Ως προς εκείνες των νέων αναστολών, που τίθενται σε ισχύ από τις 08/03 και ύστερα, οι εργοδότες καλούνται να κάνουν τη δήλωση την προηγούμενη ημέρα από την έναρξή τους.

Να θυμίσουμε ότι η προαναγγελία μπορεί να αφορά, και πάλι, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του Μαρτίου είτε ολόκληρο τον μήνα. Διευκρινίζεται πως για τις αναστολές του Μαρτίου λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι, που έχουν προσληφθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021. 

Ακόμα, το διήμερο 01-02/03 δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέων δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο του 2021. Οι εργαζόμενοι που τελούσαν υπό αναστολή και στο παρελθόν και τίθενται εκ νέου, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», εκτός εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν το ΙΒΑΝ τους. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια ακόμη και όταν τίθενται σε αναστολή από άλλο εργοδότη.

Ωστόσο, όταν μπαίνουν για πρώτη φορά σε αναστολή, πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» μετά τη σχετική δήλωση του εργοδότη τους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η καταβολή του επιδόματος για τις αναστολές γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα άρα η πληρωμή αναμένεται περί τις 10 Απριλίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ