Ελλαδα

Λιγνάδης: Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων

Μετά τα δημοσιεύματα και τις μαρτυρίες γειτόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης
Ο Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI

Έρευνα για τις καταγγελίες για εμπλοκή ΜΚΟ ή δομών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση Λιγνάδη διέταξε η Εισαγγελία.

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν ΜΚΟ ή δομές ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως, καθώς μαρτυρίες γειτόνων και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα στοιχεία, τα προσφυγόπουλα δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν στο χώρο του ηθοποιού-σκηνοθέτη, ενώ την παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ιδιότητά του και σημειώνει ότι προκύπτει άσκηση βίας ή κακοποίηση με τα θύματα σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.

Την Τετάρτη η απολογία του

Από την πλευρά του, ο κ. Λιγνάδης αρνείται κάθε κατηγορία, μέσω του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (24/02), στις 12:00. Μάλιστα, σήμερα βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας και αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι είναι ειλικρινής και δεν έχει να κρύψει κάτι.

«Όχι, δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Γι’ αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ, ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο» φέρεται να επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ