Ελλαδα

Λινού: Απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς

«Αλλά και στα σούπερ μάρκετ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης με μάσκα
Πολίτης με μάσκα © EUROKINISSI

Τη χρήση διπλής μάσκας, ιδιαιτέρως σε χώρους όπου η διασπορά του κορωνοϊού είναι μεγάλη, συνιστά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Για την αναγκαιότητα χρήσης διπλής μάσκας μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, υπό τον φόβο που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού. Σχετικά με το πού συνιστάται να χρησιμοποιείται, η ίδια παρέπεμψε σε χώρους με μεγάλη διασπορά του ιού, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τα σούπερ μάρκετ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση διπλής μάσκας έχει τεθεί στο «τραπέζι» των ειδικών, μετά και τη σχετική έρευνα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα έναντι του ιού αυξάνεται σημαντικά με τη διπλή μάσκα (μία χειρουργική και μία υφασμάτινη από πάνω), στη σκιά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού που προβληματίζουν τον επιστημονικό κόσμο.

Από την πλευρά της, η κα Λινού τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε την ανάπτυξη νέων στελεχών», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο που ενέχουν, ήδη, οι σημερινές μεταλλάξεις που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του ιού. 

Ως προς τις ενδοοικογενειακές μεταδόσεις, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας παρατήρησε ότι εάν υπάρχει ένα κρούσμα, θεωρείται πολύ δύσκολο να μην υπάρξει μετάδοση και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Σε ό,τι αφορά την κακοκαιρία, η ίδια προειδοποίησε ότι το κρύο διευκολύνει τον ιό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ