Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πώς θα ελέγχεται η τήρηση του δίωρου στα ψώνια

Τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Click Away
Click Away © EUROKINISSI

Έντονος προβληματισμός για τις εικόνες στην αγορά το Σαββατοκύριακο - Σκέψεις για ψώνια με «χρονόμετρο» μέσω εφαρμογής.

Το ενδεχόμενο χρήσης εφαρμογής, η οποία θα λειτουργεί ως χρονόμετρο για τις αγορές των καταναλωτών εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως «η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες, που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που οι καταναλωτές έστειλαν περισσότερα από ένα μηνύματα για να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, τόνισε ότι «είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος», ενώ εξήγησε πως «με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε την Πολιτεία σε δύσκολη θέση, καθώς καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα. Έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας», τόνισε.

Όπως είπε, ένα από τα μέτρα που εξετάζονται ώστε να διασφαλιστεί το ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις της δίωρης προθεσμίας, είναι η χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-katanalotis. Έτσι, ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του.

Ωστόσο υπάρχουν διάφορα προβλήματα με αυτό το πλάνο καθώς είναι αρκετοί οι πολίτες που δεν έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ