Ελλαδα

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στον Εθνικό Κήπο - Τι αλλάζει

Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνικός Κήπος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Εθνικός Κήπος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εθνικός Κήπος: Στα μέσα του 2022 ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων, συνολικού κόστους 1.850.000 ευρώ.

Ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τις παρεμβάσεις στον Εθνικό Κήπο. Με έκταση 154 στρέμματα, ο συγκεκριμένος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε για πρώτη φορά το 1839.

Ιδανικός προορισμός για βόλτα και άθληση, ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί τον σχεδιασμό του για μεγαλύτερη πρόσβαση σε όλη την έκταση.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι «οι παρεμβάσεις αφορούν  στην βελτίωση της "ραχοκοκαλιάς" όλων εκείνων των υποδομών που κρατούν τον Κήπο ζωντανό, ασφαλή και επισκέψιμο». Και προστίθεται για τον Εθνικό Κήπο: «Ανακατασκευάζονται οι διάδρομοι, αποκαθίσταται το αρδευτικό σύστημα, κάτι που θα  συμβάλλει καθοριστικά στην  αναζωογόνηση του πράσινου, συμπληρώνεται και αναβαθμίζεται ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, καλαθάκια κ.λπ), αποκαθίστανται τα παρτέρια, συντηρούνται οι λίμνες και η πανέμορφη ξύλινη γέφυρα, εκσυγχρονίζεται ο φωτισμός και το σύνολο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων , τοποθετείται σύγχρονη σήμανση κ.α».

Οι εργασίες ανάπλασης θα κοστίσουν 1.850.000 ευρώ. Τα κονδύλια προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους. Οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στον Εθνικό Κήπο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι ο Κήπος θα είναι ανοιχτός για το κοινό εκτός από τα σημεία στα οποία γίνονται σταδιακά οι παρεμβάσεις.

Οι εργασίες θα γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα για την πανίδα και την χλωρίδα του Κήπου. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και οι τεχνικές που θα εφαρμοστούν είναι σύμφωνες με την αισθητική και τη μορφολογία του. 

Κώστας Μπακογιάννης: «Ξυπνά το μεγαλείο του Εθνικού Κήπου»

«"Ξυπνά" το μεγαλείο του Εθνικού Κήπου. Με σεβασμό και προσοχή, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις σε αυτόν τον τόσο εμβληματικό χώρο για την Αθήνα και την Ελλάδα.

»Προσπαθούμε να ξανακάνουμε πραγματικότητα όλα αυτά που περιέγραψε ο Χένρι Μίλλερ: "Το πάρκο παραμένει στη μνήμη μου όσο κανένα άλλο πάρκο που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου. Η πεμπτουσία ενός πάρκου είναι όπως όταν κάποιος κοιτά έναν πίνακα ή ονειρεύεται, να βρίσκεται σε έναν τόπο που όμως δεν μπορεί ποτέ να πάει".

» Αυτόν τον πίνακα ζωγραφίζουμε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2020 τους χώρους στον Εθνικό Κήπο, όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

 

«Ξυπνά» το μεγαλείο του Εθνικού Κήπου. Με σεβασμό και προσοχή, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις σε αυτόν τον τόσο εμβληματικό...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis στις Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ