Ελλαδα

Lockdown-Σχολεία: Πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξουν

Τι δήλωσαν οι Νίκος Σύψας και Στέλιος Πέτσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο υπό κατάληψη
Σχολείο © EUROKINISS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις επόμενες ημέρες και βάσει της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού θα κριθεί το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο.

Για τα σενάρια επανεκκίνησης της σχολικής χρονιάς μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Συγκεκριμένα, o κ. Δημόπουλος εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξει κάποια έξαρση των κρουσμάτων στις γιορτές και συνεχιστεί η πτωτική πορεία τους, τότε θα υπάρξει σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με αποτέλεσμα το άνοιγμα και των σχολείων πριν από το μέσο Ιανουαρίου. «Στο χέρι μας είναι να τηρούμε τα μέτρα και να αποφευχθεί τρίτο κύμα πανδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χθες, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας, υποστήριξε ότι «στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά». Αφού έθεσε ως προϋπόθεση την τήρηση των μέτρων, ανέφερε: «Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, απάντησε: «Έχουμε μείνει στην αρχική ημερομηνία, που έχουμε ανακοινώσει, την 7η Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πρόθεσή μας και προχωράμε προς τα εκεί».

Τέλος, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, τόνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα, καθώς τα παιδιά βρίσκονται αρκετό καιρό μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.

Επανέλαβε, δε, ότι τα σχολεία έκλεισαν γιατί υπήρξε διασπορά μεταξύ των γονέων και για να  μειωθεί η κινητικότητα και όχι γιατί τα σχολεία είναι πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις 23 Δεκεμβρίου σταματάει η τηλεκπαίδευση λόγω γιορτών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ