Ελλαδα

Γρηγορόπουλος- Επέτειος: Επιχείρηση των ΜΑΤ στην πλ. Εξαρχείων

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες 100 προσαγωγές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων – Περισσότερες από 100 προσαγωγές

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Σημειώνεται, ότι οι 60 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων.

Πριν από λίγο επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε κρατώντας ένα πανό. Αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τη συγκέντρωση.

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΚ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΚ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επιπλέον περίπου στις 12.30, περίπου 100 φοιτητές στην Πατησίων άνοιξαν πανό. Μόλις έφτασαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, το μάζεψαν, απομακρύνθηκαν και κλείστηκαν σε κτίριο στη Στοά Φέξη.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας, παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας.

elas-grigoropoulos2.jpg

12η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
12η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ανάλογο περιστατικό συνέβη με 20 άτομα που βγήκαν από μία πολυκατοικία και θέλησαν να προσεγγίσουν την οδό Τζαβέλλα.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια». «Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Κλειστοί 24 σταθμοί σε ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικό

Κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί “Ομόνοια”, “Πανεπιστήμιο”, “Σύνταγμα”, “Ακρόπολη”, “Μοναστηράκι”, “Βικτώρια” και “Σεπόλια” στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό “Αττική”, “Ευαγγελισμός” και “Μ. Μουσικής”.

Λίγο μετά τις 12, με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν και άλλοι σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού και συγκεκριμένα οι: Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Συγγρού_Φιξ, Ν. Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μεταξουργείο στις γραμμές 2 και 3.

Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Κ.Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ