- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιατροδικαστές: Μεγάλο πρόβλημα δημόσιας υγείας οι κηδείες
Ζητούν τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους νεκρούς
Κορωνοϊός: Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Ετειρείας για τους κινδύνους που προκύπτουν στις κηδείες
Για σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από νεκρούς με κορωνοϊό που δεν είχαν εξεταστεί πριν καταλήξουν και κηδεύονται κανονικά, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων.
Όπως είπε, μιλώντας στο Star, σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε τα γραφεία τελετών προετοιμάζονται καταλλήλως αλλά ούτε και οι συγγενείς.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρόεδρος της Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, ανέφερε τις περιπτώσεις ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα που πεθαίνουν στα σπίτια τους και «υπογράφει ο παθολόγος της οικογένειας» χωρίς να τους έχει γίνει τεστ για Covid-19.
«Είναι σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας», υπογράμμισε ο κ. Λέων, όταν μία σορός ασθενούς με κορωνοϊό αντιμετωπίζεται όπως οι υπόλοιπες.
Όπως τόνισε, σίγουρα εντοπίζεται πρόβλημα με τη νόσο τις πρώτες ώρες ή και τις πρώτες ημέρες μετά τον θάνατο ενός ασθενούς με Covid-19. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε προβλέπονται επιπλέον μέτρα από τον ΕΟΔΥ, με ειδικούς σάκους μεταφοράς και επιπλέον προστατευτικά μέτρα, που συνοδεύονται από ειδικές διαδικασίες κατά την τελετή και την ταφή.
«Όταν κάποιος πεθάνει χωρίς να έχει νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο, δεν ξέρουμε αν έχει πεθάνει όντως από κάτι άλλο ή από Covid-19», επισήμανε ο κ. Λέων προτείνοντας να γίνεται τουλάχιστον ένα rapid test σε κάθε σορό, ώστε «να μην πέσουμε στην παγίδα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
Τι προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για Στρατινάκη - Γεωργίου
«Δύο συστήματα που θα κινηθούν από τον κόλπο της Σύρτης και το Στενό της Σικελίας θα δώσουν όχι μόνο αξιόλογες βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την έμφυλη ισότητα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα 3+1 don't της προηγούμενης ημέρας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2026
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.