Ελλαδα

Ομίχλη κάλυψε την Αττική - Οι εντυπωσιακές εικόνες (βίντεο)

Μέχρι πότε υγρασία και ζέστη θα συνεχίσουν να δυσκολεύουν τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομίχλη στην Αττική - Εικόνα από το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020
Ομίχλη στην Αττική - Εικόνα από το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020 © meteo.gr

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την ομίχλη στην Αττική που δημιουργήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020 - Μέχρι πότε συνεχίζονται ζέστη και υγρασία.

Εντυπωσιάζει το βίντεο που δείχνει την ομίχλη να καλύπτει περιοχές στην Αττική. Το φαινόμενο ήταν πολύ έντονο πρωινές ώρες της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020.

Μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη, κατέγραψαν την ομίχλη να «σκεπάζει» ολόκληρες περιοχές στην Αττική.

Σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020. Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα παραμένει σε ολόκληρη τη χώρα και η σχετική υγρασία, ευνοώντας τον σχηματισμό ομίχλης.

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 η θερμοκρασία τοπικά ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς και οι τιμές της σε επιλεγμένες πόλεις.

kairos-xartis-zesti-igrasia.jpg

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 η ατμόσφαιρα κατά διαστήματα σε συνοικίες στην Αττική ήταν αποπνικτική, ειδικά σε περιοχές που βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα. Παρόμοια εικόνα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και σε αρκετές περιοχές στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα στη χώρα ήταν έως και 10,7 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες σε σχέση με τις μέσες μέγιστες θερμοκρασίες του Οκτωβρίου για την περίοδο 2010-2019. Στον χάρτη του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή που ακολουθεί, παρουσιάζεται η απόκλιση της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 σε 50 επιλεγμένους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

xartis-zesti-igrasia-kairos.jpg

Δείτε το βίντεο με την ομίχλη να καλύπτει περιοχές στην Αττική τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Meteo.gr: Ομίχλη μεταφοράς στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 5/10/2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ