Ελλαδα

Λαζανάς: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν έχουν αποδώσει

«Η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα κέντρο
Αθήνα κέντρο © EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για την καθολική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους αλλά και την τήρηση των μέτρων μίλησε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς.

Τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού επεσήμανε για ακόμα μία φορά ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζανάς τόνισε πως «η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Είναι αναγκαία η αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές επιβαρυμένες με κατοίκους μη Έλληνες σε κακές συνθήκες και με πολλά άτομα, όπου είναι εύκολο να μεταδοθεί ο ίος» και πρόσθεσε πως:

«Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού. Το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. Όλοι προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα».

Στη συνέχεια, ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι «προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός. Στόχος είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται».

Τέλος, προειδοποίησε ότι «έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ